Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

Zondag 5 mei 2019 
Stadstuinen 12.00-15.00 uur

Op zondag 5 mei 2019 worden in het kader van Bevrijdingsdag diverse activiteiten georganiseerd in de Stadstuinen in het Stadshart. De Stadstuinen liggen achter het Japanse restaurant Kokusai en de eindhalte van tramlijn 5.

Het programma van de vrijheidsviering ziet er als volgt uit:

11.00 uur

Muziek Stadstuinen

12.00 uur

Ontvangst bevrijdinsgvlam & ontsteken bevrijdingsvuur. Hierbij wordt het 1e en 6e couplet van het Wlihelmus gespeeld en de vlag gehesen. Ook volgt de bekendmaking van de kleurwedstrijd van Amstelveen Oranje in samenwerking met Amstelveen. Burgemeester Bas Eenhoorn houdt een welkomstwoord. De hele dag is er muziek, verzorgd door dj Peter Marnier.

12.00-15.00 uur

- Kindervrijmarkt

Plaatsen voor de kindervrijmarkt kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Kinderen of hun ouders worden verzocht zich zondag voor 12.00 uur te melden bij één van de aanwezige leden van de bevrijdingsdagorganisatie in de Stadstuinen (het parkje bij de eindhalte van Lijn 5). Commerciële activiteiten zijn niet toegestaan, verkoop door volwassenen evenmin. Na afloop van de vrijmarkt vraagt de organisatie onverkochte spullen worden op te ruimen in vuilniszakken. 

- Kinderactiviteiten (waterspelletjes, vijver, luchtkussens)

- Optreden Zingende Kapsters

 

OVERIGE ACTIVITEITEN BEVRIJDINGSDAG

Zondag 5 mei 2019 
Cobra Museum Vrijheidsmaaltijd

Het Cobra Museum organiseert voor de tweede keer een vrijheidsmaaltijd in samenhang met het Amsterdamse 4 en 5 mei comité. Op 5 mei zijn er verschillende Vrijheidsmaaltijden in Amsterdam en omgeving met kleine of grote verhalen, soms simpel en intiem, anderen juist uitgebreid. Een vrijheidsmaaltijd brengt mensen samen aan tafel en de maaltijd initieert dialoog.

Dit jaar staat de vrijheidsmaaltijd in het teken van Lucebert en de commotie die is ontstaan na het verschijnen van de biografie van Wim Hazeu in 2018. Enkele opiniemakers, auteurs en commentatoren worden uitgenodigd om aan tafel plaats te nemen.
Er is beperkt plek (ongeveer 30). Heeft u interesse aan een plek aan tafel, stuur dan een mail naar Eric Wie e.wie@cobra-museum.nl

Zondag 5 mei 2019 
Middenhof Vrijheidsmaaltijd

In wijksteunpunt Middenhof wordt een vrijheidsmaaltijd georganiseerd voor bewoners.

Zondag 5 mei 2019 
Vrijheidswielerronde

WTC De Amstel houdt op 5 mei de bekende wielerronde van Amstelveen, die zal leiden door de straten van Westwijk.

Amstelveen Oranje
Van Heuven Goedhartlaan 630
1181LP
Amstelveen

info@amstelveenoranje.nl
020 617 71 73