Herdenken

Herdenken

In Amstelveen worden jaarlijkse diverse herdenkingen gehouden, zo ook in 2022. Amstelveen Oranje is niet alleen betrokken bij de organisatie van de 4 mei herdenking, maar ook bij de besloten herdenkingen bij het monument van Anton de Lange aan de Nesserlaan en het monument Nooit Meer Teruggekomen aan Prins Bernhardlaan. Of bij de speciale Kinderherdenking op 3 mei 2022. Ook is er bijvoorbeeld de jaarlijkse Indië-Herdenking in het Broersepark op 14 augustus, georganiseerd door de Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië.

DONDERDAG 28 APRIL 2022: JOM HASJOA HERDENKING

Joodse herdenking bij het monument ‘Nooit meer teruggekomen’. Op Jom Hasjoa, de dag van de Sjoa (Hebreeuws voor catastrofe), herdenkt de Joodse gemeenschap over de gehele wereld de moord op zes miljoen Europese Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze herdenking zal om 11.00 uur plaatsvinden bij het Joods Monument op de Prins Bernhardlaan.

WOENSDAG 4 MEI 2022: NATIONALE HERDENKING

Amstelveners verzamelen zich op 4 mei traditiegetrouw voor het monument ‘Aan hen die vielen’ aan de Amsterdamseweg om te herdenken en om 20.00 uur twee minuten stil te zijn. Klik hier voor het programma 2022.

ZONDAG 14 AUGUSTUS 2022: INDIË HERDENKING

De Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië houdt jaarlijks op 14 augustus een herdenking bij het Indië-monument  in het Broersepark. De Nationale Herdenking bij het Indië Monument in Den Haag is op 15 augustus. De Amstelveense herdenking wordt een dag eerder gehouden om mensen de gelegenheid te bieden de 15e bij het monument in Den Haag aanwezig te zijn. Ook in de Tweede Kamer wordt jaarlijks op 14 augustus - een dag eerder dus - een korte besloten herdenking gehouden bij de plaquette in de hal van het gebouw van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

<<<< Kijk in het linkermenu voor meer informatie over herdenken in Amstelveen.


Herdenken in Amstelveen bij het monument in het Broersepark. [Beeld: Anko Stoffels]

Amstelveen Oranje
Van Heuven Goedhartlaan 630
1181LP
Amstelveen

info@amstelveenoranje.nl