Koningsdag

Koningsdag

In 2020 was er helaas geen Koningsdagviering mogelijk vanwege de corona-uitbraak. Amstelveen Oranje hoopt in de loop van 2021 een programma bekend te kunnen maken voor een prachtige Amstelveense oranjedag!

Amstelveen

Op Koningsdag bruist Amstelveen traditiegetrouw van de activiteiten in de verschillende wijken. Tijdens deze feestelijke oranjedag maakt de burgemeester samen met een oranjegetinte delegatie traditiegtrouw een tour door Amstelveen om overal even een kijkje te nemen. Daarbij worden ook verzorgingstehuizen niet vergeten. Het definitieve programma wordt in de loop van 2021 bekend gemaakt.

Vrijmarkten

Amstelveen telt diverse vrijmarktplaatsen:

 • Amsterdamseweg & Molenweg (tot aan rotonde Graaf Aelbrechtlaan)
  De grootste vrijmarkt van Amstelveen: op de Amsterdamseweg en Molenweg is het al jaren een groot feest met tal van vrijmarktverkopers en leuke stands. Natuurlijk is er de grootste reünie van Amstelveen bij Abina met een keur aan artiesten.

 • Oude Dorp (Stationsstraat, Dorpsstraat en Dorpsplein)
  Het Oude Dorp is supergezellig op Koningsdag met een grote vrijmarkt met diverse leuke stands, muziek en natuurlijk de cafés die de deuren openen. NB: In een deel van de Dorpsstraat is geen vrijmarktverkoop toegestaan uit veiligheidsoogpunt.

 • Middenhoven (tussen De Meent en Winkelcentrum Middenhoven)
  Op 27 april is er rond De Meent altijd van alles te doen voor jong en oud. 
 • Westwijk (Westwijkplein)
  Heel gezellig en sfeervol: de vrijmarkt op het vernieuwde en knusse Westwijkplein rond het winkelcentrum is een groot oranjefeest voor jong en oud.

 • Bovenkerk (Urbanuspark)
  Traditie in Bovenkerk: gezellig Koningsdag vieren met de buurt. En natuurlijk zijn diverse café en restaurants geopend op deze dag.

 • Randwijck (Catharina van Clevepark)
  In de wijk Randwijck in Amstelveen Noord is een leuke vrijmarkt en zijn er diverse activiteiten waar jong en oud zich kunnen vermaken.

 • Stadshart (Stadsplein)
 • Ruimte genoeg op het Stadsplein voor een gezellige vrijmarkt en bij mooi weer natuurlijk lekker spelen in de fontein!
Spelregels

Op Koninsgdag gelden diverse spelregels, die door gemeente Amstelveen zijn opgesteld. Volg daarvoor ook de gemeenteberichten. Om Amstelveen mooi, schoon en veilig te houden vraagt Amstelveen Oranje een ieder rekening te houden met de spelregels én met elkaar. Er staan op Koningsdag genoeg afvalcontainers om afval en restanten die niet meer naar huis gaan in te deponeren. Op de grote locaties is gezorgd voor toiletten en er zijn ook EHBO-posten.

 • Vrijmarktplekken informeel reserveren kan natuurlijk, maar doe dit met krijt of tape en nooit met verf!
 • Laat je vrijmarktplek schoon achter
 • Commerciële verkoop is niet toegestaan (Handhavers komen controleren)
 • Zorg dat zijstraten vrij blijven
 • Neem restanten 'koopwaar' weer mee naar huis of gooit deze in de containers
 • Geen vrijmarkt op de staat waar verkeer rijdt
 • Zorg voor een gezellige en leuke vrijmarkt met elkaar!

Route Oranjetour

De burgemeester gaat op Koningsdag met vertegenwoordigers van Amstelveen Oranje de wijken langs. Daarbij wordt hij vergezeld door een aantal respectabele gasten, onder wie collegeleden, raadsleden en nieuw gedecoreerden. De start is om 08.45 op het Stadsplein, bij de ingang van de bibliotheek.

Activiteiten in de wijken


In de Amstelveense wijken zijn diverse aanvullende oranje-activiteiten. Het programma voor 2020 wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Optredens in verzorgingshuizen

In alle verzorgingshuizen en diverse ontmoetingscentra voor ouderen verzorgd Amstelveen Oranje muzikaal vermaak tijdens Koningsdag. Het definitieve programma wordt in de loop van 2021 bekend gemaakt. In de afgelopen jaren werden onderstaande locaties aangedaan:

Locatie: Adres: Aanvang:  
’t Huis aan de Poel Populierenlaan 21 nnb  
Middenhof Willem Dreesweg 155    
Klaasje Zevenster Klaasje Zevensterstraat 67    
Belmonte Laan v.d. Helende Meesters 472    
’t Zonnehof Salamander 2    
Zonnehuis Westwijk Jasmijnlaan 2    
De Luwte Wimbledonpark 361    
Woonzorgcentrum Groenelaan de Helpende Hand 9    
Nieuw Vredeveld Rembrandtweg 428    
       
       
Amstelveen Oranje
Van Heuven Goedhartlaan 630
1181LP
Amstelveen

info@amstelveenoranje.nl
020 617 71 73