Nieuws

Alles wat je moet weten over de Vrijheidsloop op 5 mei

Alles wat je moet weten over de Vrijheidsloop op 5 mei

Alles wat je moet weten over de Vrijheidsloop vind je hier.


Q       Welke leeftijdsgroep mag meedoen aan de Bevrijdingsvuur-loop?

A       Jongvolwassenen (tussen 16 en 27 jaar) die momenteel mogen sporten, worden uitgenodigd om mee to komen doen. Ben je ouder dan 27 jaar en wil je toch meelopen dan kan dat ok mits in groepjes van maximaal 4 personen. Houd dus voldoende afstand van elkaar om veilig te kunnen sporten.

Q       Ik ben jonger dan 16 jaar. Mag ik dan nog meedoen?

A       Jongvolwassenen (tussen 16 en 27 jaar) die momenteel mogen sporten, worden uitgenodigd om mee to komen doen.

Q       Ik ben ouder dan 27 jaar. Mag ik dan nog meedoen?

A       Ben je ouder dan 27 jaar en wil je toch meelopen? Dat kan mits in groepjes van maximaal 4 personen. Houd dus voldoende afstand van elkaar om veilig te kunnen sporten.

Q       Ik zit niet bij een sportvereniging? Kan ik dan toch meedoen?

A       Ben je geen lid van een sportvereniging of heeft jouw sportvereniging zich niet aangemeld om mee te doen, meld je dan aan bij Atletiek Vereniging Startbaan. Via e-mail adres ….. We zorgen er dan voor dat je een startplek krijgt toegewezen van waar jij kunt starten.

Q       Kost het mij/mijn sportclub iets om deel te nemen aan de Bevrijdingsvuur-loop?

A       De kosten voor de organisatie en de materialen worden door Stichting Amstelveen Oranje betaald. Verenigingen hoeven geen materialen te huren of te regelen. Wel willen we natuurlijk graag gebruik maken van trainingsmaterialen zoals pionnen of andere markeringen die we nodig hebben om vertrek en aankomst op de sportvereniging goed te laten verlopen. Meer vragen hierover kunnen rechtstreeks gesteld worden per e-mail aan Natascha Jacobsz, Stichting Amstelveen Oranje.

Q       Ik dacht dat evenementen niet zijn toegestaan onder het huidige corona-maatregelen.

A       Het is momenteel nog steeds zo dat grote evenementen niet zomaar georganiseerd kunnen worden. Dit is dan ook de reden dat wij voor een individuele, dan wel team loop als activiteit hebben gekozen die vanuit de eigen (sport)vereniging plaats vindt. Vanuit de eigen (sport)vereniging is het namelijk wel mogelijk om te sporten en te bewegen. Dit wordt juist gestimuleerd.  We organiseren deze activiteit vanuit deze mogelijkheden.

         De (Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Jongeren en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen in teamverband trainen en binnen de vereniging onderling wedstrijden spelen. Senioren van 27 jaar en ouder mogen alleen in groepjes van maximaal vier en met anderhalve meter afstand trainen.

Q       Moet ik een mondkapje dragen tijdens de loop?

A       Tijdens het hardlopen hoeft je geen bondkapje te dragen. Indien we bij het verzamelen zien dat we elkaar toch moeten passeren in een ruimte die klein is en waarin anderhalve meter afstand houden moeilijk wordt, dan adviseren we dat je een mondkapje draagt totdat we gaan starten met de loop. Ook na afloop gelden dezelfde veiligheidsregels. We verwachten dat iedereen hier op een volwassen en wijze manier mee omgaat. Samen maken we het mogelijk!

Q       Moet ik een corona-test krijgen voordat ik kan deelnemen?

A       Je hoeft geen corona test te doen om deel te kunnen nemen aan de loop. Hier gelden de normale gezondheidsregels voor, Voel je je niet lekker, ben je verkouden etc. dan dien je thuis te blijven. Volg de Corona adviezen van de overheid en de GGD hierin op. Zo zorg je voor jezelf en elkaar dat het een veilige activiteit is.

 

Andere vragen? Email: natascha.jacobsz@gmail.com

Sharing is caring:

Amstelveen Oranje
Van Heuven Goedhartlaan 630
1181LP
Amstelveen

info@amstelveenoranje.nl
020 617 71 73