Nieuws

Amstelveen herdenkt slachtoffers Nederlands-Indië

Amstelveen herdenkt slachtoffers Nederlands-Indië

Amstelveen - Het is 74 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Op 15 augustus vindt de Nationale Herdenking plaats in Den Haag, maar iets dichter bij huis is er een dag eerder de jaarlijkse herdenking in Amstelveen.


Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen worden op woensdag 14 augustus 2019 de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht. Het thema voor de herdenking van dit jaar is ‘Brandend Verlangen’.

Toespraken
 
De herdenking wordt geopend door voorzitter Clemens Bouwens, gevolgd door toespraken van burgemeester Tjapko Poppens en luitenant kolonel Edwin Saiboo, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders.

Jeugd achter prikkeldraad

Dit jaar houdt de heer Bob Schuitemaker een toespraak over zijn jeugd achter prikkeldraad van de Japanse barakkenkampen op Sumatra.
Rikkie Gieler, achterkleinkind van René Schäfer, krijgsgevangene in Nagasaki tijdens de val van de tweede atoombom, leest een passage voor uit ‘Terug naar Fukuoka’.
 
Iedereen is van harte welkom om de herdenking bij te wonen. De herdenking begint om 19.15 uur bij het monument in het Broersepark. 

Sharing is caring:

Amstelveen Oranje
Van Heuven Goedhartlaan 630
1181LP
Amstelveen

info@amstelveenoranje.nl
020 617 71 73