Nieuws

Bijeenkomst historisch besef werpt vruchten af

Bijeenkomst historisch besef werpt vruchten af

AMSTELVEEN - Tijdens de bijeenkomst over historisch besef gistermiddag in de Amsteltuin zijn veel ideeën opgehaald. Zo’n veertig aanwezigen van onder meer de Vereniging Historisch Amstelveen, Stichting Amstelveen Oranje en de ‘Sjoelgroep’  bogen zich op initiatief van de gemeente over verschillende onderwerpen.


Na een plenair gedeelte ging iedereen in drie groepen uiteen om te praten over educatie, initiatieven en de bijzondere synagoge op Randwijcklaan 13. Burgemeester Bas Eenhoorn, wethouders Floor Gordon, Marijn van Ballegooijen en verantwoordelijk wethouder Herbert Raat waren aanwezig om namens het college van b en w het belang van de bijeenkomst te benadrukken.

Startbijeenkomst

“Dit is wat ons betreft een startbijeenkomst”, zegt wethouder Welstand en Monumenten Herbert Raat in een persbericht van de gemeente. “Voordat we beleid ontwikkelen zijn we nu eerst in gesprek gegaan met alle deskundigen en betrokkenen op dit gebied. Het was een geslaagde middag. Dankzij deze participatie wordt de gemeente geholpen bij de uitwerking van een cultureel programma over de historie van Amstelveen. We gaan de komende tijd aan de slag om alles op een rijtje te zetten en hier een vervolg aan te geven. ”

Uit de bijeenkomst kwam onder andere naar voren om bij een volgende sessie leerkrachten van basisscholen en geschiedenisdocenten van middelbare scholen te betrekken. Maar ook samenwerking tussen de verschillende organisaties en het met elkaar in contact blijven werd benoemd als een streven om het historisch besef in Amstelveen te verbeteren.

Video

Het doel van de bijeenkomst was om het huidige aanbod en het belang van het lokale culturele erfgoed nog beter op de kaart te zetten. Bekijk hieronder ook een video over de historische bijeenkomst.

Sharing is caring:

Amstelveen Oranje
Van Heuven Goedhartlaan 630
1181LP
Amstelveen

info@amstelveenoranje.nl
020 617 71 73