Nieuws

Kinderreporters maken video-journaal over vrijheid: het Amstelkids Vrijheidsjouraal

Wat is vrijheid? Waarom herdenken we? En waar doen we dat precies in Amstelveen? Kinderverslaggevers van verschillende scholen in Amstelveen zoeken het uit in het Amstelkids Vrijheidsjournaal. En de alleswetende professor Harry Historie, is daar om lastige vragen te beantwoorden. Het journaal is de afgelopen weken op alle basisscholen in Amstelveen verspreid en wordt uitgezonden op RTV Amstelveen.

In dit 25 minuten durende journaal nemen kinderreporters de kijkers mee naar diverse plekken in Amstelveen die te maken hebben met vrijheid en herinneren aan de jaren ‘40-’45. Zo brengen ze een bezoek aan de beide monumenten aan de Amsterdamseweg, de voormalige joodse sjoel in Randwijck en praten ze over verzet. Ook hebben ze een interview met de burgemeester Tjapko Poppens en de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gerdi Verbeet.

Amstelkids krant & Amstelkids Journaal
Het Vrijheidsjournaal is de tweede aflevering van het Amstelkids Journaal voor kinderen. In november vorig jaar werd het eerste Amstelkids Journaal uit in verband met de intocht van Sinterklaas, die toen niet kon doorgaan. “We kregen daar veel positieve reacties op van leerkrachten. Het werd gebruikt als alternatief voor de reguliere intocht. We hopen dat leerkrachten dit Vrijheidsjournaal gebruiken om met de kinderen te praten over herdenken en vrijheid”, aldus Hugo van der Kooij, Stichting Amstelveen Oranje.
 
Amstelkids is, naast het videojournaal, ook een kinderkrant waarvan er inmiddels vier edities op de scholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel zijn verspreid. Ook hierin spelen kinderen de hoofdrol. 

Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=i01SRXqV0Q4&t=7s&ab_channel=Amstelkids 

Bekijk hier de video (met ondertiteling): https://www.youtube.com/watch?v=qqUlOE7I28M&t=1s&ab_channel=Amstelkids 

Het Amstelkids Vrijheidsjournaal is gemaakt in opdracht van Stichting Amstelveen Oranje.
Kijk voor meer informatie op: www.amstelkids.nl

 

Sharing is caring:

Amstelveen Oranje
Van Heuven Goedhartlaan 630
1181LP
Amstelveen

info@amstelveenoranje.nl