Nieuws

Speciale live herdenkingsuitzending via RTVA

Speciale live herdenkingsuitzending via RTVA

Wegens alle maatregelen rondom het coronavirus ziet ook de jaarlijkse Dodenherdenking in Amstelveen op 4 mei 2020 er anders uit dan de afgelopen jaren.  Er is geen dodenherdenking aan de Amsterdamseweg, bij het monument aan de rand van het Broersepark. Ondanks alle maatregelen is dit jaar vanaf 19.30 uur een speciale Dodenherdenking-uitzending te zien bij de lokale omroep RTVA, via televisie, de website en Facebook.


In samenwerking met Amstelveen Oranje, die jaarlijks de herdenking organiseert bij de ingang van het Broersepark, is deze uitzending tot stand gekomen. Gedurende de uitzending spreken verschillende mensen voor de camera uit wat herdenken voor hun betekent en hoe zij zich inzetten voor de dodenherdenking in Amstelveen.

Presentator Harm Jan Volkers staat gedurende de uitzending bij het monument ‘Aan hen die vielen’ op de Amsterdamseweg, waar gedurende de dag diverse kransen gelegd zijn, en begeleidt de uitzending. Uiteraard zijn ook wij om 20.00 uur 2 minuten stil.

De uitzending is vanaf 19.30 uur live te volgen op televisie via Ziggo kanaal 42, via de livestream op onze website en op onze facebookpagina.

Herdenkingsconcert
Na de uitzending van de jaarlijkse Dodenherdenking zal vanaf 20.45 uur, vanuit de Augustinus Kerk, live een herdenkingsconcert uitgezonden worden. De Stichting Haagse Passie heeft programma opgesteld waarin bijzondere en deskundige sprekers samenwerken met musici. In deze uitzending wordt een relatie gelegd tussen de beperkingen in de persoonlijke vrijheid die golden tijdens de Tweede Wereldoorlog en de noodzakelijke beperking in de vrijheden die nu gelden tijdens de corona-crises.

De sprekers in de uitzending kijken vanuit hun eigen perspectief naar de veranderingen die momenteel optreden in de maatschappij en hoe wij ons als mensen met en door elkaar laten bewegen. Wat leren we van het verleden? Hoe gaan we vooruit? De muziek wordt live verzorgd door het professionele koor ‘Casu Quo’ onder leiding van Jos Vermunt.

De uitzending van het herdenkingsconcert is vanaf 20.45 uur te volgen op televisie via Ziggo kanaal 42 en via de livestream op onze website.

Bron: RTVA

Sharing is caring:

Amstelveen Oranje
Van Heuven Goedhartlaan 630
1181LP
Amstelveen

info@amstelveenoranje.nl
020 617 71 73