top of page

4 mei herdenking

Herdenk met Amstelveen Oranje: een dag van stilte, reflectie en respect

Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen en vredesoperaties sindsdien. In Amstelveen organiseren we een bijeenkomst waar we samen stil staan bij deze belangrijke gebeurtenis.

Tijdens de herdenking leggen we kransen en bloemen, luisteren we naar speeches en gedichten en houden we een minuut stilte om de slachtoffers te herdenken. Ons doel is om een moment van stilte, reflectie en respect te bieden voor alle inwoners van Amstelveen.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze Dodenherdenking in Amstelveen, en om samen met ons stil te staan bij de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid..

herdenking_monumente_vlag.jpg
Zaterdag 4 mei 2024

Op 4 mei verzamelen Amstelveners zich weer bij het monument 'Aan hen die vielen' aan de Amsterdamseweg, een plek van herdenking. Om 20.00 uur zullen we samen twee minuten stil zijn, een moment om degenen te eren die hun leven gaven voor onze vrijheid. De herdenkingsceremonie begint om half acht, en we vragen alle bezoekers om op tijd te komen, zodat de plechtigheden ongestoord kunnen plaatsvinden.

4 mei progam
Programma 2024
  • 19.30 uur: Start programma muziek door het Harmonie Orkest Amstelveen. Voordrachten van o.a. Stadsdichter Nikki Szofia en Burgemeester Tjapko Poppens.

  • 19.58 uur: Taptoe Nico Schimmel.

  • 20.00 uur: 2 minuten stilte.

  • 20.02 uur: Wilhelmus 1-ste en 6e couplet gevolgd door kransleggingen

  • 20.15 uur: Defilé

aveen4en5mei.jpg
bottom of page