top of page

4 mei herdenking

Herdenk met Amstelveen Oranje: een dag van stilte, reflectie en respect

Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen en vredesoperaties sindsdien. In Amstelveen organiseren we een bijeenkomst waar we samen stil staan bij deze belangrijke gebeurtenis.

Tijdens de herdenking leggen we kransen en bloemen, luisteren we naar speeches en gedichten en houden we een minuut stilte om de slachtoffers te herdenken. Ons doel is om een moment van stilte, reflectie en respect te bieden voor alle inwoners van Amstelveen.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze Dodenherdenking in Amstelveen, en om samen met ons stil te staan bij de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid..

herdenking_monumente_vlag.jpg
Dinsdag 4 mei 2023

Amstelveners verzamelen zich traditiegetrouw voor het monument ‘Aan hen die vielen’ aan de Amsterdamseweg om te herdenken en om 20.00 uur twee minuten stil te zijn. Ook dit jaar zal hier weer de herdenking plaatsvinden en die begint om half acht. Het comité vraagt bezoekers tijdig aanwezig te zijn, zodat de plechtigheden niet verstoord worden.

4 mei progam
Programma 2023
  • 19.30 uur: Start programma muziek door het Harmonie Orkest Amstelveen. Voordrachten van o.a. Amanda ten Cate en Burgemeester Tjapko Poppens.

  • 19.58 uur: Taptoe Nico Schimmel.

  • 20.00 uur: 2 minuten stilte.

  • 20.02 uur: Wilhelmus 1-ste en 6e couplet gevolgd door kransleggingen

  • 20.15 uur: Defilé

aveen4en5mei.jpg
bottom of page