top of page

Koningsdag, 27 april

Vier Koningsdag in Amstelveen met Amstelveen Oranje

Op 27 april vieren we in het hele land Koningsdag, een nationale feestdag ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In Amstelveen organiseren we een
dag vol festiviteiten en tradities, zoals de vrijmarkt, de aubade en de Koningsdagconcerten.

 

Amstelveen Oranje is trots om de Koningsdagviering in Amstelveen te coördineren en organiseren. Ons doel is om een dag vol feest en plezier te bieden voor alle leeftijden, terwijl we ook de rijke geschiedenis en tradities van onze gemeenschap eren.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze Koningsdagviering in Amstelveen, en om samen met ons te genieten van een dag vol muziek, optredens en activiteiten. Kom en vier Koningsdag met Amstelveen Oranje!

koninsgdag_dorpsplein2.jpg
Tompoes-NEWSDETAIL.jpg
Bustour door de gemeente

Op Koningsdag is het feest in Amstelveen! We organiseren samen met burgemeester Tjapko Poppens een feestelijke bustour door de gemeente. De bus wordt prachtig versierd in en zal verschillende wijken bezoeken waar activiteiten en vrijmarkten plaatsvinden.  Met een bus vol feestvreugde en gezelligheid, trekken we de stad door. Dit is dé manier om Koningsdag te vieren - met iedereen op stap, onderweg naar nieuwe avonturen en ontmoetingen. Vergeet de vrijmarkt niet, waar ook van alles te beleven is. Deze dag belooft weer een onvergetelijke te worden!

Traktatieronde oranje tompoucen

In het teken van Koningsdag delen wij op vrijdag 26 april traditiegetrouw weer oranje tompoucen uit bij de verpleeg- en verzorgingshuizen. Kan je niet naar ons toe komen? Geen zorgen, wij zorgen voor een lekker oranje gebakje, een verassingpakketje en zelfs live muziek!

Samen vieren wij Koningsdag, voor en met iedereen!

Vrijmarkten

Amstelveen telt diverse vrijmarktplaatsen:

 • Amsterdamseweg & Molenweg (tot aan rotonde Graaf Aelbrechtlaan):
  De grootste vrijmarkt van Amstelveen: op de Amsterdamseweg en Molenweg is het al jaren een groot feest met tal van vrijmarktverkopers en leuke stands. 

 • Oude Dorp (Stationsstraat, Dorpsstraat en Dorpsplein): Het Oude Dorp is supergezellig op Koningsdag met een grote vrijmarkt met diverse leuke stands, muziek en natuurlijk de cafés die de deuren openen. NB: In een deel van de Dorpsstraat is geen vrijmarktverkoop toegestaan uit veiligheidsoogpunt.

 • Middenhoven (tussen De Meent en Winkelcentrum Middenhoven): Op 27 april is er rond De Meent altijd van alles te doen voor jong en oud. 

 • Westwijk (Westwijkplein): Heel gezellig en sfeervol: de vrijmarkt op het vernieuwde en knusse Westwijkplein rond het winkelcentrum is een groot oranjefeest voor jong en oud.

 • Bovenkerk (Urbanuspark): Traditie in Bovenkerk: gezellig Koningsdag vieren met de buurt. En natuurlijk zijn diverse café en restaurants geopend op deze dag.

 • Randwijck (Catharina van Clevepark): In de wijk Randwijck in Amstelveen Noord is een leuke vrijmarkt en zijn er diverse activiteiten waar jong en oud zich kunnen vermaken.

 • Stadshart (Stadsplein): Ruimte genoeg op het Stadsplein voor een gezellige vrijmarkt en bij mooi weer natuurlijk lekker spelen in de fontein!

Spelregels vrijmarkt

Op Koninsgdag gelden diverse spelregels, die door gemeente Amstelveen zijn opgesteld. Volg daarvoor ook de gemeenteberichten. Om Amstelveen mooi, schoon en veilig te houden vraagt Amstelveen Oranje een ieder rekening te houden met de spelregels én met elkaar. Er staan op Koningsdag genoeg afvalcontainers om afval en restanten die niet meer naar huis gaan in te deponeren. Op de grote locaties is gezorgd voor toiletten en er zijn ook EHBO-posten

.

 • Vrijmarktplekken informeel reserveren kan natuurlijk, maar doe dit met krijt of tape en nooit met verf!

 • Laat je vrijmarktplek schoon achter

 • Commerciële verkoop is niet toegestaan (Handhavers komen controleren)

 • Zorg dat zijstraten vrij blijven

 • Neem restanten 'koopwaar' weer mee naar huis of gooit deze in de containers

 • Geen vrijmarkt op de staat waar verkeer rijdt

 • Zorg voor een gezellige en leuke vrijmarkt met elkaar!

Koningsdag_1-NEWSDETAIL.jpg
5.jpeg
Koninsdag prog
bottom of page