top of page

Koningsdag, 27 april

Vier Koningsdag in Amstelveen met Amstelveen Oranje

Op 27 april vieren we in het hele land Koningsdag, een nationale feestdag ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In Amstelveen organiseren we een
dag vol festiviteiten en tradities, zoals de vrijmarkt, de aubade en de Koningsdagconcerten.

 

Amstelveen Oranje is trots om de Koningsdagviering in Amstelveen te coördineren en organiseren. Ons doel is om een dag vol feest en plezier te bieden voor alle leeftijden, terwijl we ook de rijke geschiedenis en tradities van onze gemeenschap eren.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze Koningsdagviering in Amstelveen, en om samen met ons te genieten van een dag vol muziek, optredens en activiteiten. Kom en vier Koningsdag met Amstelveen Oranje!

7.jpeg
Tompoes-NEWSDETAIL.jpg
Bustour door de gemeente

Op Koningsdag maakt Amstelveen Oranje samen met burgemeester Tjapko Poppens in een vrolijk versierde bus een ronde door de gemeente. Verschillende wijken, waar activiteiten en vrijmarkten plaatsvinden, krijgen een bezoekje. In diezelfde bus zullen verschillende wethouders, raadsleden en enthousiaste Amstelveners zitten. 

De Dixieland Cracker Jacks zorgen voor vrolijke muziek. ‘Voor de jeugd delen we op de locaties koningsdagvlaggetjes uit en maken we er samen een mooie oranje-dag van!’, vertelt bestuurslid Kees Koot enthousiast. 

Muziekoptredens bij verzorgingshuizen & wijkcentra

Geen feestje zonder muziek en zeker niet op Koningsdag. Amstelveen heeft, in nauwe samenwerking met verschillende locaties, diverse artiesten gecontracteerd die een afgestemd programma presenteren. Dank hierbij vooral aan de vrijwilligers die de leiding bij dit feest ondersteunen.

Traktatieronde oranje tompoucen

Natuurlijk gaan we ook weer onze traditionele traktatieronde doen bij de verpleeg- en verzorgingshuizen. We delen iets meer dan 3000 bekende oranje gebakjes uit, zodat ook de ouderen kunnen genieten tijdens deze feestelijke dag’, aldus Sandra van Engelen, bestuurslid van Amstelveen Oranje

Vrijmarkten

Amstelveen telt diverse vrijmarktplaatsen:

 • Amsterdamseweg & Molenweg (tot aan rotonde Graaf Aelbrechtlaan):
  De grootste vrijmarkt van Amstelveen: op de Amsterdamseweg en Molenweg is het al jaren een groot feest met tal van vrijmarktverkopers en leuke stands. 

 • Oude Dorp (Stationsstraat, Dorpsstraat en Dorpsplein): Het Oude Dorp is supergezellig op Koningsdag met een grote vrijmarkt met diverse leuke stands, muziek en natuurlijk de cafés die de deuren openen. NB: In een deel van de Dorpsstraat is geen vrijmarktverkoop toegestaan uit veiligheidsoogpunt.

 • Middenhoven (tussen De Meent en Winkelcentrum Middenhoven): Op 27 april is er rond De Meent altijd van alles te doen voor jong en oud. 

 • Westwijk (Westwijkplein): Heel gezellig en sfeervol: de vrijmarkt op het vernieuwde en knusse Westwijkplein rond het winkelcentrum is een groot oranjefeest voor jong en oud.

 • Bovenkerk (Urbanuspark): Traditie in Bovenkerk: gezellig Koningsdag vieren met de buurt. En natuurlijk zijn diverse café en restaurants geopend op deze dag.

 • Randwijck (Catharina van Clevepark): In de wijk Randwijck in Amstelveen Noord is een leuke vrijmarkt en zijn er diverse activiteiten waar jong en oud zich kunnen vermaken.

 • Stadshart (Stadsplein): Ruimte genoeg op het Stadsplein voor een gezellige vrijmarkt en bij mooi weer natuurlijk lekker spelen in de fontein!

Spelregels vrijmarkt

Op Koninsgdag gelden diverse spelregels, die door gemeente Amstelveen zijn opgesteld. Volg daarvoor ook de gemeenteberichten. Om Amstelveen mooi, schoon en veilig te houden vraagt Amstelveen Oranje een ieder rekening te houden met de spelregels én met elkaar. Er staan op Koningsdag genoeg afvalcontainers om afval en restanten die niet meer naar huis gaan in te deponeren. Op de grote locaties is gezorgd voor toiletten en er zijn ook EHBO-posten

.

 • Vrijmarktplekken informeel reserveren kan natuurlijk, maar doe dit met krijt of tape en nooit met verf!

 • Laat je vrijmarktplek schoon achter

 • Commerciële verkoop is niet toegestaan (Handhavers komen controleren)

 • Zorg dat zijstraten vrij blijven

 • Neem restanten 'koopwaar' weer mee naar huis of gooit deze in de containers

 • Geen vrijmarkt op de staat waar verkeer rijdt

 • Zorg voor een gezellige en leuke vrijmarkt met elkaar!

Koningsdag_1-NEWSDETAIL.jpg
5.jpeg
Koninsdag prog
Programma

Zie bovenstaand.

bottom of page