top of page

Dit waren de Koningsdagen in Amstelveen

Het waren een Koningsdag en een Koningsnacht als van ouds. Een kort verslag van bestuurslid Kees Koot.

Met Koningsnacht begon dit jaar het volksfeest al op 26 april op het Stadsplein. Stichting Amstelveen Oranje pakte de draad weer op met een ijzersterk programma bestemd voor jong en oud. DJ Nijkie wist de toon te raken met eigentijdse muziek waarop leuk gedanst kon worden. Sportschool Buenting gaf een uitgebreide demonstratie met hiphop en breakdance, waarmee bewondering bij het publiek loskwam. Het vrolijk versierde Stadsplein liet zich meer en meer vullen met toestromend publiek. Dit was duidelijk te merken bij de fotobooth waar een lange rij in de wacht stond om samen met broer of zus, vader en moeder of simpelweg in je eentje uitgedost met oranje pruik voor de camera te pronken.

Op het plein was er bij de horeca rondom de fontein volop drukte om een drankje of hapje te nemen. Een gezellige stemming deed iedereen goed. De mensen werden op deze ietwat kille avond verwarmd met een show van een vuurdanser. De slagwerkgroep Bovenkerk sloeg aan en het publiek deinde mee op de geslagen ritmes.


Om tien uur opende burgemeester Tjapko Poppens het grootste spektakel de laser en vuurshow waaraan iedereen zich vergaapte en die op een groots applaus kon rekenen na het slotsalvo van vuurwerk.


Hierna nam DJ Nijkie het stokje over en werd de muziek gedraaid waarop waarom ook onze buitenlandse groeperingen uitbundig in beweging kwamen. Burgemeester Poppens was met over zijn eerste Koningsnacht in Amstelveen buitengewoon te spreken.

En dan Koningsdag, vrijmarkten overal in Amstelveen. Velen al vroeg uit de veren om de door hen gemarkeerde plekjes tijdig met spulletje te vullen voor het koopvolk langskwam. De burgemeester startte de dag in woonzorgcentrum Kastanjelaan met een toast en een driewerf hoezee op de Koning om vervolgens de bus in te stappen samen met de andere collegeleden, raadsleden en niet te vergeten de pas gedecoreerden.


Een rustige en blije sfeer leek er te hangen zo constateerden de genodigden die met Amstelveen Oranje mee op rondtoer gingen. De oranje uitgedoste bus ging vervolgens langs bij Zorgboerderij De Sluis in Nes aan de Amstel. Bij de toegang stonden de deelnemers al te wachten op dit speciale bezoek. Tompoezen werden uitgedeeld en bij de muziek van de Dixieland Crackers Jacks werd een lang zal hij leven gezongen. Daar kon het feest niet meer stuk. Wethouden van Ballegooijen waagde zich bij het skippybalgooien aan zijn succesnummer. Met enige aanpassing aan de om te werpen dozen kon aldaar begonnen worden met het spelprogramma. De bus vervolge zijn reis langs de wijken Middenhoven, Westwijk en Bovenkerk tot Randwijck. Op alle locatie werden vrolijke oranje vlaggetjes uitgereikt aan kinderen en ouders die ook wilden zwaaien.
In de middag vervolgde de burgemeester samen met leden van Amstelveen Oranje zijn dag met een bezoek aan het Oude Dorp en de Amsterdamseweg.


In de verzorgingstehuizen klonk ´s middags muziek en zang, maar niet nadat in de ochtend eerst een kopje koffie met een heerlijke tompoes van bakkerij Vooges, de winnaar van de proeverij voor de lekkerste tompoes was verorberd.


Amstelveen fleurde op na twee jaar rust.

Comentarios


bottom of page