top of page

Eerste nieuws over Bevrijdingsloop 2022

Ieder jaar wordt door lopers van de LAG groep, van de Atletiek Vereniging Startbaan, het bevrijdingsvuur uit Wageningen opgehaald om deze op 5 mei te overhandigen aan de burgemeester. Nadat het 2 jaar niet is doorgegaan mogen wordt dit jaar de fakkel weer opgehaald.

Het is een mooi, sportief evenement dat er als volgt uitziet. Na de kranslegging vertrekken een paar busjes naar Wageningen. Daar wordt het vuur ontstoken en krijgen lopers uit alle hoeken van Nederland een fakkel overhandigd. Daarna wordt er in tweetallen 2 km onder begeleiding van twee fietsers teruggelopen naar Amstelveen. Omdat er regelmatig gewisseld wordt zijn er rust, drink en eetpauzes tussen het lopen door in de meerijdende busjes. Bij aankomst in Amstelveen staat er ontbijt klaar voor de lopers. Tot slot gaan ze met elkaar naar de locatie waar het bevrijdingsfeest wordt gehouden om de fakkel aan de Burgemeester te overhandigen.


Vorig jaar is er overleg geweest tussen de Atletiek Vereniging Startbaan en Amstelveen Oranje hoe de binnenkomst van de atleten meer aandacht zou kunnen krijgen, door inzet van andere sportclubs. Hier wordt nog over nagedacht.

Vind je het leuk om deel te nemen aan deze ‘nacht/ estafetteloop’ of heb je vragen over dit evenement, dan kan je contact opnemen met Hennie Krommenhoek- Lollinga hlollinga@ziggo.nl of tel: 06-30740136

Comments


bottom of page