top of page

Diverse activiteiten op Bevrijdingsdag in wijken en wijkcentra

Stichting Amstelveen Oranje brengt het Vrijheidsvuur op 5 mei lopend vanuit Wageningen naar Amstelveen. Zij komen rond 09:00 uur aan in het Oude Dorp. Vanaf daar neemt Participe het vuur over. Samen met Amstelveen Sport vullen zij overdag de dag met vele activiteiten in de verschillende wijken en wijkcentra.

De activiteitenplanning ziet er als volgt uit:


09:00 uur Oude Dorp – Aankomst Vrijheidsvuur Oude Dorp

10:00 uur, Wijkcentrum Patrimonium – Versieren van een vrijheidstaart Jong en oud gaan samen aan de slag met het versieren van een heerlijke vrijheidstaart


11:00 uur, Alleman – Dag start met koffie Ook hier gaan buurtbewoners samen de dag beginnen. De deuren zijn open om 11:00. Komt u ook?

12:00 uur, MOC – Samen vrijheidssoep eten en het vuur onthalen De deuren van het MOC openen om 12:00 uur om samen de vrijheid te vieren en te genieten van gratis vrijheidssoep. Wijkbewoners zitten gezellig met elkaar aan tafels, iedere tafel heeft een tafeldame of een tafelheer zodat ieder aanspraak heeft. Rond dezelfde tijd ontvangen we al zingend we het vrijheidsvuur, waarmee we onze eigen vlam ontsteken. Rond 14.00 uur is de activiteit in de MOC afgelopen


13:00 uur, Westend – Drankje en muffins versieren Alle buurtbewoners zijn welkom om samen Bevrijdingsdag te vieren onder het genot van een drankje. Jongeren zullen hier muffins gaan versieren.

15:00 uur, De Bolder – Oranjebitter, tompoezen en een broodje Onder het genot van een oranjebittertje en oranje tompouce de wandelaars toe te juichen. Vanaf 16.00 uur is er een broodje.


16:00 uur, Wijkcentrum Patrimonium – Lezing door Jan Sitvast. Sitvast houdt een lezing over het onderwerp vrijheid, gelijkheid en burgerschap. Zijn kennis haalt hij uit de visie van Hannah Arendt. Het is geen boek bespreking, maar echt een lezing over een onderwerp. Hoeveel ruimte is er voor vrijheid en gelijkheid.

bottom of page