top of page

Programma Dodenherdenking 2024

Zaterdagavond (4 mei 2024) worden traditiegetrouw de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen en vredesoperaties herdacht bij het Amstelveense monument 'Aan hen die vielen' aan de Amsterdamseweg, voor de ingang van het Broersepark.Inwoners zijn welkom hierbij aanwezig te zijn om samen stil te staan bij de offers die zijn gebracht voor vrijheid.

Programma

Het herdenkingsprogramma start om 19:30 uur met muziek van het Harmonie Orkest Amstelveen en er zijn voordrachten van Amanda ten Cate, kinderburgemeester Lode, Jesira en burgemeester Tjapko Poppens.

Om 19.58 uur zet Nico Schimmel de Taptoe in, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Om 20.02 uur volgt het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus, gevolgd door kransleggingen. Om 20.15 uur volgt het Defilé. Kom met de fiets

De Amsterdamseweg rond het monument is tijdens de herdenking afgesloten voor autoverkeer. Er staan rekken voor fietsen. Auto’s kunnen parkeren op de nabijgelegen parkeerplaatsen. Voor mensen die slecht ter been zijn en invaliden, zijn er zitplaatsen.

Comentarios


bottom of page