top of page

Wandel voor vrijheid op Bevrijdingsdag vanaf het Oude Dorp

Op Bevrijdingsdag staan we jaarlijks stil bij onze vrijheid. Die, zoals we de afgelopen maanden weer hebben gezien, niet vanzelfsprekend is. Om die reden wordt er om 21:00 uur ’s avonds op 5 mei stilgestaan bij vrijheid. Door met z’n allen, tijdens twee verschillende wandelingen door Amstelveen, het bevrijdingsvuur symbolisch zichtbaar te maken.

‘Vrijheid deel je met elkaar’ Stichting Amstelveen Oranje roept alle Amstelveners op om mee te wandelen. “Om te laten zien dat je je medeverantwoordelijk voelt voor onze vrijheid. En om onze vrijheid te delen met elkaar. We roepen iedereen op om tijdens deze loop zelf ook goed zichtbaar te zijn met allerlei soorten licht”, aldus voorzitter van Stichting Amstelveen Oranje, Wilbert Hartman. Op deze avond wordt er ook aandacht gegeven aan de oorlogssituatie in Oekraïne, door een familie uit Oekraïne. Zij zullen een toedracht en de muzikale begeleiding verzorgen aan het begin van de avond. Ook burgemeester Poppens zal aanwezig zijn om de boodschap ‘vrijheid deel je met elkaar’ te versterken Borrel in het Oude Dorp “Deze feestelijke dag sluiten we graag af, het is tenslotte een feestdag, met een gezellige borrel bij de horeca In het Oude Dorp”, zo zegt Hartman.

Het Bevrijdingsvuur in Amstelveen In de nacht naar Bevrijdingsdag wordt het Bevrijdingsvuur uit Wageningen opgehaald door de Atletiek Vereniging Startbaan. Het vuur zal naar het Oude Dorp worden gebracht en daar rond 9:00 uur ‘s ochtends in ontvangst genomen worden door de burgemeester. Het Amstelveense bevrijdingsvuur zal door hem worden ontstoken. Na een lange nacht lopen om het vuur in Amstelveen te krijgen is er voor deze lopers een ontbijt geregeld in het B&B Station Amstelveen in het oude Dorp. Het bevrijdingsvuur zal vervolgens in samenwerking met de wijkcentra en Participe door de wijken worden gebracht. Amstelveen Sport organiseert deze lopen tussen de wijkcentra. Wil je meelopen? Ga dan langs bij jouw wijkcentra en laat je informeren. Rita Heilbron wijkcoach Patrimonium en Stef Walsma, wijkcoach Bovenkerk coördineren deze verbindingsloop.


Tijdens deze wandelingen zullen verschillende mensen elkaar ontmoeten en verhalen kunnen delen. Zo wordt er stil gestaan bij vrijheid. Een thema dat, zo hebben we de afgelopen weken ook weer gemerkt, altijd om betrokkenheid en inzet vraagt.

Comments


bottom of page